KINTA SYMBOLEN

No child labour

Kinta ziet er continu op toe dat er bij het produceren van haar artikelen geen sprake is van kinderarbeid of discriminatie. Daartoe zijn bindende afspraken gemaakt met onze leveranciers.

Fair payment

Kinta streeft, vanuit een wederzijds respect, naar eerlijke beloningen, goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers van onze producenten. Een principe dat op reguliere basis door ons gecontroleerd wordt.

Longterm partnership

Kinta doet rechtstreeks zaken met producenten. Zonder omwegen en zonder tussenpersonen. Wij gaan relaties aan met een uitgelezen aantal, vaste familiebedrijven, die bereid zijn te werken vanuit de principes van Fair Trade.

+ / lees meer

Voortdurend wordt er in samenspraak gekeken of het productieproces en de arbeidsvoorwaarden kunnen worden verbeterd. Wij ondersteunen dit proces door ondermeer training en advies. Duurzaamheid is voor ons een begrip dat eveneens geldt voor de relaties met onze leveranciers. Dat doen we niet alleen vanuit het verre Nederland. Al onze producenten worden een aantal keer per jaar door ons bezocht.

Sustainable wood

Acacia. Het acaciahout dat Kinta gebruikt, is duurzaam hout. De bomen groeien snel – een boom bereikt zijn volle lengte al in zestien jaar – en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het aanplanten van acaciabomen wordt gezien als een investering, die na een aantal jaren geld oplevert als het hout verkocht wordt.

+ / lees meer

Het kappen, verhandelen en verwerken van de bomen wordt gecontroleerd door de overheid door middel van certificering.
Gmelinahout komt van nature niet voor op de Filippijnen, maar groeit er goed op plantages. Het aanplanten, kappen en verwerken van de bomen wordt gecertificeerd en gecontroleerd door de overheid.

Pre-payment

Het is Kinta er alles aan gelegen om de continuïteit van de bedrijfsvoering van onze  producenten te waarborgen. Een bepaalde basis van financiële zekerheid  is daarvoor een vereiste. Dat is de reden dat wij grote producties altijd voorfinancieren.

Oil if dry

In de situatie dat de lak is afgesleten kunt u van tijd tot tijd het product met een beetje walnoten- of slaolie inwrijven. Gebruik daarvoor een doek. Plaats het hout niet in direct zonlicht of in de buurt van een verwarming. Dit voorkomt uitdroging.

Handwash only

Afwassen in lauwwarm water met een beetje zeep. Niet in de vaatwasser stoppen.

Food safe

Dit product is voedsel-veilig.

Dishwater proof

Dit product kan in de vaatwasser.

Microwaveoven proof

Dit product kan in de magnetron gebruikt worden.

Use high quality wax & avoid debris in wax

Attentie: Bij het branden van een waxinelichtje kunnen een slechte kwaliteit wax, lucifers of andere obstakels ertoe leiden dat de gesmolten wax op andere plaatsen gaat branden.

Don’t burn all the way down

Attentie: De kaars niet geheel opbranden. Doof de vlam voordat die te dicht bij de kaarshouder/kandelaar komt. Dit voorkomt het afbladderen van de lak of de verf. Doof de kaars ongeveer 1 cm voor de houder bereikt is.

Place on a heat resistant surface

Zorg ervoor dat de kandelaar stabiel op een hittebestendige ondergrond staat. Dit voorkomt schade aan de ondergrond.