NAJAAR 2018

De nieuwe Kinta collectie ademt de sfeer van de wintertijd. Wij experimenteren ook dit najaar weer met nieuwe vormen – zoals bij onze kandelaars en gerecyclede materialen als papierpulp, capiz en houtsnippers. De bovenliggende kleuren zijn zacht blauw en groen, daarnaast een palet aan aardse tinten, pasteltinten in combinatie met goud en zwart her en der als accent.

REPLAY

Natuurlijke kleuren als olijfgroen in combinatie met mint en jade vormen tezamen een bijna mistig, zacht pallet. Daarnaast worden groen en blauw gecombineerd, een sterke verwijzing naar water en natuur. Ons nieuwe keramiek, met onder meer theekoppen en espressokopjes in de kleuren mosterd, zwart, Celadon en grijs vormen bij elkaar een bijna abstract schilderij van een landschap vol poëzie. Onze Mozaïeklijn van capiz in verschillende tinten, betekent een feest van licht. Zeker bij de sfeerlichtjes.

TAART EN MARMER IN DUO

Goed te combineren met al onze bestaande koffie- en theekoppen is een nieuw taartbordje. U hoeft alleen de taart nog maar te bakken. Een ware eyecatcher zijn onze gemarmerde kopjes in mosterd en blauw. Een prachtig lijnenspel ontvouwt zich op deze stuk voor stuk unieke kopjes.

FILTER

Een ander bijzonder onderdeel van onze nieuwe natuurlijk uitstraling is onze Filter lijnProducten die door hun kleur en design luxe en exclusiviteit uitstralen. De kleuren zijn uitgesproken warm -de benaming aards is wellicht nog toepasselijker -. Aubergine in combinatie met mosterd, sienna, roze en grijs. Onderdeel zijn onze kandelaars zoals de slang en de zandloper, nieuwe vormen die u eenvoudig kunt combineren met de bestaande Kinta kandelaars. Ook nieuw in onze Filterlijn zijn de gekerfde schalen met diamand patroon. Verfijnd en regelmatig handwerk.

KERAMIEK ZWART & MOSTERD

Contrast is het thema van onze nieuwe zwarte keramieklijn. Een zwart matte buitenkant met een glanzend gekleurde binnenkant in drie kleuren: zwart/vergrijsd mint, zwart/mosterd en zwart/blauw. Glans en mat, donker en licht strijden in al deze producten om de voorrang. Naast koppen en borden brengen we tevens Japanse schaaltjes, zeer verfijnd en goed te combineren met onze Japanse borden van acacia.

ZWART & WIT

Wat er nog miste in onze keramieklijn was een matzwarte theepot. Ziehier, die is er nu. Naadloos passend bij het huidige zwarte keramiek. Daarnaast een strak vormgegeven fruitschaal op voet, een uitgelezen plateau om iets bijzonders op te serveren. Zoals elk jaar komen we met een nieuwe lijn capiz pulp artikelen. Door de combinatie van papier en capiz, ontstaat een prachtig glinsterend materiaal. Gerecycled maar toch chique. Ondermeer vazen, lampen en dienbladen en die laatsten combineren uitstekend met de nieuwe lijn keramiek.

KERST

Paco is een fruitsoort die gegeten wordt op de Filippijnen, maar nu ook een belangrijk thema in de Kinta Kerstcollectie, die dit jaar een Scandinavisch karakter heeft: witte capiz pulp kerstballen en kerstversiering. Origamiachtige vormen, zeer gedetailleerde en afgewerkt met rode kraal en een stoer rood lint van suède. Van alle kanten erg fraai als de decoratie draait. Nieuw is ook de fluffy kerstbal van capiz, die oogt als een sneeuwbal. Mooi in de boom in combinatie met onze gemarmerde witgouden capiz kerstballen.

RAAMDECORATIE

Opvallend in onze collectie zijn deze nieuwe soort versieringen. Een gelaagd decoratie van capiz schelpen, gemaakt in verschillende vormen en geïnspireerd op de natuur in het winterseizoen, U zult zonder moeite een dennenappel en kerstboompjes in de vormpjes herkennen. Ook zijn er capiz sterren met gesoldeerde randen leverbaar. Deze decoraties spelen met het licht, door het doorschijnende karakter van de schelp.

POSE

Onze Pose lijn voelt zich goed thuis in het najaar. Pose producten hebben een zachte en dromerige uitstraling. Verstild en sprookjesachtig, vaak glanzend met chique gouden accenten in een subtiele combinatie met helder wit en subtiele tinten. Ook hier komt u het ginko bladerpatroon weer tegen, soms ook aan de binnenkant van het kommetje. Het hout is licht gemilina hout, met subtiele, gouden lijnen – kintsugi -. Soms ook worden deze lijnen steviger en ogen ze meer als tegels in het tiles design voor capiz.