ONZE PARTNERS

Kinta werkt niet met tussenpersonen. Wij kopen direct in bij de producenten die wij als onze partners beschouwen. Twee keer per jaar bezoeken we onze partners. Samen zijn we voortdurend bezig om nieuwe producten te ontwikkelen. Dit is de basis van ons bedrijf.

JUDITH LORNA

Kinta werkt al meer dan zeven jaar samen met Judith Lorna. Zij heeft een kleine werkplaats boven in de heuvels van Cebu, met een adembenemend uitzicht over de stad en de baai. Haar werknemers zijn al lang bij haar dienst. Respect voor mens en natuur zijn de belangrijkste pijlers van het bedrijf dat Judith Lorna met zoveel succes heeft opgebouwd. Alle producten worden volledig volgens de fairtrade principes geproduceerd.

Bijna alle decoratie (kerstdecoratie en paasdecoratie) van Kinta wordt gemaakt in de werkplaats van Lorna of werkplaatsen waar ze nauw mee samenwerkt. Judith Lorna is ook verantwoordelijk voor de productie van de houten lepels en andere kleine houten producten. De mensen die de producten maken zijn creatief en toegewijd. Het is altijd weer een plezier om bij Lorna en haar team op bezoek te gaan en om samen aan een nieuwe collectie te werken.

YE SHIN

Sinds 2006 werkt Kinta samen met Ye Shin. De werkplaats van Ye Shin ligt in een modern industrieel gebied net buiten Manila. Het is opmerkelijk dat hier handwerk geproduceerd wordt. De productie van de capiz artikelen verloopt georganiseerd en netjes. De specialiteit van Ye Shin’s werkplaats is grafische prints aangebracht op capiz producten.

Ye Shin heeft het bedrijf van haar moeder, die het meer dan 20 jaar geleden heeft opgericht, overgenomen. De meeste werknemers zijn al jaren bij haar in dienst, er is een prettige sfeer. De arbeidsomstandigheden zijn er goed, evenals het salaris.

MALOU

In een rustig en afgelegen gebied, ver weg van de hectiek van de hoofdstad Manila, heeft Malou onlangs samen met haar man Bobby een houtbewerkingsbedrijf opgezet. Malou heeft al meer dan 15 jaar ervaring met houtbewerking, de export van houten producten en het runnen van een eigen houtbewerkingsbedrijf. Vanaf 2006 werkt ze samen met Kinta. Nadat ze een aantal jaren als agent voor andere houtproducenten had gewerkt, heeft Kinta haar in 2017 aangemoedigd om een eigen bedrijf op te zetten. Malou en Bobby hebben de ambitie om de beste kwaliteit Filipijnse houtproducten te maken en leveren.

TUNG & VIET

De jongste samenwerking die Kinta is aangegaan (sinds 2015)  is met een pottenbakkerij in Vietnam. De werkplaats bevindt zich in het potterbakkersdorpje Bàt Tráng buiten Hanoi. Tung en Viet zijn de jongste generatie die het familiebedrijf, dat al meer dan 8 generaties bestaan, naar de 21ste eeuw leidt. Ze zijn zeer ambiteus en werken aan het voortzetten van een al lang bestaande ambachtelijke traditie, gecombineerd met hun visie voor de toekomst. Fair trade staat hierbij centraal. Het bedrijf is onlangs gerenoveerd; het is overzichtelijk en schoon en heeft goed verlichte en geventileerde ruimtes voor de productie.

Naast de familie werken er veel boeren uit de streek, wanneer het een minder drukke tijd is in de landbouw.  De productie gaat hierdoor niet altijd even snel, vooral rond de oogsttijd.