OOG VOOR …

OOG VOOR DESIGN

Kinta besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de producten. We werken intensief samen met een Filippijnse ontwerper, die op creatieve wijze zijn kennis van de westerse markt combineert met inzicht in lokale technieken, materialen en mogelijkheden. In nauwe samenspraak met Kinta wordt het ontwerp verder uitgewerkt in kleine werkplaatsen in de Filippijnen. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd, met nieuwe vormen, kleuren en materialen. Zo ontstaat een eigentijdse collectie die de laatste trends volgt.

OOG VOOR FAIR TRADE

Kinta importeert interieurdecoraties uit Afrika, de Filipijnen en Vietnam. Onze collectie ontstaat door een unieke symbiose van lokale producten en westerse ontwerpen. Wij handelen volgens de principes van fair trade.

OOG VOOR PRODUCENTEN

Wij doen graag zaken zonder omwegen en tussenpersonen, rechtstreeks met de producenten, veelal kleine familiebedrijven. Wij ondersteunen hen met training en advies. Voortdurend kijken we wat er verbeterd kan worden op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden.

OOG VOOR AMBACHT EN MATERIAAL

Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke en restmaterialen die voldoende en duurzaam beschikbaar zijn in de gebieden waar ze worden ingekocht. Alles wordt op een ambachtelijke wijze vervaardigd.

OOG VOOR MENSEN

Kinta producten zijn gemaakt door mensen, niet door machines. En dus streven we naar goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en een waardig onderkomen voor de werknemers.